Informatii utile din orice domeniu din toata tara. Informatii generale structurate pe judete.

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Google
 PREZENTARE JUDET > Informatii despre judet
Informatii despre judet
Asezarea geografica
Relieful judetului
Clima judetului
 Informatii despre judet

      Cu trecerea timpului, judetul Calarasi a trecut prin toate etapele de dezvoltare cunoscute de civilizatia umana. Dovezile materiale aduse la lumina prin sapaturile arheologice intamplatoare si sistematice, cat si atestarile documentare, sunt marturii ale longevitatii existentei romanilor in aceasta regiune si a unitatii in timp si in spatiu a populatiei autohtone. De la ramasitele materiale ale culturii neolitice, de la Boian si Gumelnita si descoperirile arheologice din vremea geto-dacilor si pana la inceputurile Evului Mediu, expertii au stabilit ca in vaile raurilor importante din judet, cat si in jurul lacurilor s-au format asezari puternice care continua sa se dezvolte si astazi, spre deosebire de terenurile dintre rauri, care a inceput sa fie populat abia in epoca moderna, in special dupa reformele agrare din 1864 si 1921. Situandu-se la extremitatea sud-estica a Tarii Romanesti (Munteniei), teritoriul judetului Calarasi a fost implicat inca de timpuriu in evenimentele politice si militare ale vremii, in lupta natiunii romane pentru a-si pastra libertatea si independenta. Astfel, in timpul domniei lui Mihai Viteazul, locuitorii acestei zone consemneaza ca armata romana a atacat in iarna 1594-1595, in Dobrogea si Balcani, orasele turcesti , astfel: boierul Preda si Radu Buzescu au atacat Harsova, in timp ce consilierul Mihalcea a atacat Silistra in ianuarie 1595, trecand prin Lichiresti (numele vechi al Municipiului Calarasi), a atacat Turtucaia si a traversat Dunarea inghetata pe la Oltenita, (localitate atestata documentar din 1523). Mai tarziu, in secolul al XVII-lea, Constantin Brancoveanu a creeat un detasament de cavalerie situat la portile Silistrei, la Lichiresti. Localitatea, care a luat numele detasamentului (Rosiori), a avut o linie ascendenta, devenind resedinta administrativa a judetului Ialomita in 1883, si primind statutul de oras. De asemenea, istoria moderna a Romaniei consemneaza pentru Calarasi importante evenimente economice, sociale si politice. Astazi se poate spune ca cea mai dezvoltata ramura este agricultura, datorita exinderii suprafetelor cultivate si a utilizarii rotatiei culturilor. De aceea mari cantitati de grane si produse animale sunt exportate prin porturile Oltenita si Calarasi. Totusi se poate vorbi si despre o dezvoltare puternica a industriei, dupa Primul Razboi Mondial, cele mai importante unitati de productie fiind legate de productia agricola. Cele mai importante puncte economice din Calarasi sunt Moara Sistematica Stefan Vineziu, iar la Oltenita se gasesc unitati similare, cum ar fi Moara Dunarea, cu 196 angajati.

 CURS VALUTAR (lei noi)
Vineri 04.12.2020
1 EUR +0.03% 4.8736 lei
1 USD -0.51% 4.0226 lei
Toate valutele
Joi 03.12.2020, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
PROPRINT SRL
Calarasi, Calarasi, Strada Tudor Vladimirescu nr. 9
> Distribuitori
SMARTPLAN SRL
Calarasi, Calarasi, Strada Portului nr. 24
> Arhitectura
GEOTEH CIRNICIU SRL
Calarasi, Calarasi, Aleea Centralei nr. 1
> Geologie
Cele mai accesate companii
SMARTPLAN SRL
Calarasi, Calarasi, Strada Portului nr. 24
> Arhitectura
GENERAL TERM SRL
Radovanu, Calarasi, Strada Mladinovici Dragos nr. 1
> Profile aluminiu si PVC
ADMIRAL SRL
Oltenita, Calarasi, B-dul Republicii nr. 50
> Stampile
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Radio Full Time
Asculta in direct Muzica Online de cea mai buna calitate, Radio Full Time Online - Radio Live. Top - 20 I Un post de radio online Dance - House.
> Posturi de radio
Magazin online de cartuse pentru imprimante, copiatoare.
magazin-cartuse.ro I Magazin online de cartuse pentru imprimante, copiatoare, multifunctionale. Cele mai bune preturi la cartuse originale, cartuse compatibile, reumpleri cartuse.
> Magazine virtuale
Magazin online cu sisteme casnice pentru filtrarea apei
Magazin online cu filtre purificatoare de apa potabila de uz casnic, ionizatoare apa/aer,ozonatoare apa/aer,detoxifiere prin electroliza directa,ion detox foot spa,producere apa alcalina,apa ozonata,apa ionizata,filtre carbon,ultrafiltrare,osmoza inversa.
> Magazine diverse
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2020 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0609 sec.