Informatii utile din orice domeniu din toata tara. Informatii generale structurate pe judete.

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Google
 PREZENTARE JUDET > Asezarea geografica
Informatii despre judet
Asezarea geografica
Relieful judetului
Clima judetului
 Asezarea geografica

      Judetul Calarasi, declarat ca unitate teritorial-administrativa in ianuarie 1981, se intinde in sud-estul Campiei Romane pe o suprafata de 5.088 kmp, si numara o populatie de 332.494 locuitori, la data de 1 ianuarie 1998. Din punct de vedere al organizarii administrativ-teritoriale, judetul detine doua municipii (Calarasi, resedinta de judet, si Oltenita), trei orase (Budesti, Lehliu-Gara si Fundulea), 48 de comune si 160 de sate. Relieful predominant este cel de campie si contine patru mari grupe: Campia Baraganului Mostistei (sudul Baraganului), Campia Vlasiei, Campia Burnas si Lunca Dunarii. Reteaua hidrografica este in principal reprezentata de fluviul Dunarea, care margineste judetul la sud si sud-est. Fluviului Dunarea se ramifica in doua brate: Borcea, pe partea stanga si Dunarea Veche, pe partea dreapta. Intre cele doua brate ale Dunarii se gaseste Mlastina Borcea sau Marea Insula a Ialomitei. Argesul, al doilea ca importanta hidrografica in judet, se varsa in Dunare la vest de orasul Oltenita, dupa ce colecteaza apelele raulului Dambovita. In afara de rauri, pe raza judetului Calarasi se mai gaseste o retea de lacuri de acumulare, cum ar fi: Mostistea, Frasinet, Gurbanesti, Fundulea, Galatui si Rasa. Climatul este temperat-continental si este caracteristic regiunii de campie cu veri fierbinti si ierni blande. Solul predominant este cernoziomul, extrem de favorabil culturilor agricole. Flora spontana a fost considerabil redusa datorita extinderii suprafetelor cultivate. Flora specifica in acest judet are regiuni de stepa, silvostepa si paduri de foioase si vegetatie acvatica specifica mlastinilor si lacurilor. Fauna este bogata, existand o populatie bogata de iepuri, mistreti si caprioare, care sunt cautate de catre vanatorii din tara si din strainatate.

 CURS VALUTAR (lei noi)
Vineri 04.12.2020
1 EUR +0.03% 4.8736 lei
1 USD -0.51% 4.0226 lei
Toate valutele
Joi 03.12.2020, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
PROPRINT SRL
Calarasi, Calarasi, Strada Tudor Vladimirescu nr. 9
> Distribuitori
SMARTPLAN SRL
Calarasi, Calarasi, Strada Portului nr. 24
> Arhitectura
GEOTEH CIRNICIU SRL
Calarasi, Calarasi, Aleea Centralei nr. 1
> Geologie
Cele mai accesate companii
SMARTPLAN SRL
Calarasi, Calarasi, Strada Portului nr. 24
> Arhitectura
GENERAL TERM SRL
Radovanu, Calarasi, Strada Mladinovici Dragos nr. 1
> Profile aluminiu si PVC
ADMIRAL SRL
Oltenita, Calarasi, B-dul Republicii nr. 50
> Stampile
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Radio Full Time
Asculta in direct Muzica Online de cea mai buna calitate, Radio Full Time Online - Radio Live. Top - 20 I Un post de radio online Dance - House.
> Posturi de radio
Magazin online de cartuse pentru imprimante, copiatoare.
magazin-cartuse.ro I Magazin online de cartuse pentru imprimante, copiatoare, multifunctionale. Cele mai bune preturi la cartuse originale, cartuse compatibile, reumpleri cartuse.
> Magazine virtuale
Magazin online cu sisteme casnice pentru filtrarea apei
Magazin online cu filtre purificatoare de apa potabila de uz casnic, ionizatoare apa/aer,ozonatoare apa/aer,detoxifiere prin electroliza directa,ion detox foot spa,producere apa alcalina,apa ozonata,apa ionizata,filtre carbon,ultrafiltrare,osmoza inversa.
> Magazine diverse
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2020 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0291 sec.